Επιστολή στον υφ.αθλητισμού Γ.Ιωαννίδη

   Αγαπητέ κ. Υπουργέ, έχοντας εδώ και ένα χρόνο τεράστια προβλήματα με την ποδοσφαιρική ομάδα της Καβάλας, λόγω της απαράδεκτης, παράνομης και καταχρηστικής απόφασης της πολιτείας να τιμωρήσει την αγαπημένη μας ομάδα με ανύπαρκτο για τα αθλητικά νομικά δρώμενα, υποβιβασμό στο περιφερειακό πρωτάθλημα, εμείς η διοίκηση του Ερασιτέχνη αναλάβαμε μια ομάδα χωρίς παίκτες, με -4 βαθμούς, δύο παιχνίδια τα οποία δεν δώσαμε ποτέ , και βέβαια με πρόστιμο τριών χιλιάδων ευρώ( 3000) . Καταφέραμε να πετύχουμε το αυτονόητο μεν , αλλά πολύ δύσκολο εγχείρημα της παραμονής και μάλιστα τερματίζοντας τέταρτοι στην τελική βαθμολογία.
    Ανακατασκευάσαμε εκ βάθρων την υπόγεια υποδομή και τον χλοοτάπητα του γηπέδου, με την βοήθεια του Δήμου Καβάλας. Το τέλος της αγωνιστικής περιόδου, μας βρήκε

οικονομικά υγιείς, μιας και δεν χρωστά το σωματείο σε κανέναν. Ήμασταν από τα λίγα ποδοσφαιρικά σωματεία που πληρώναμε το προσωπικό και τους παίκτες προκαταβολικά τον μήνα εργασίας τους. Ήμασταν εμείς αυτοί που αναλάβαμε ως θεματοφύλακες το 35% των μετοχών της ΠΑΕ, συν το 10% που ο νόμος επιβάλει, με αποτέλεσμα σήμερα να κατέχει ο Ερασιτέχνης το 45% του μετοχολογίου.
    Ανοίξαμε τον δρόμο για την ΕΕΑ. Είμαστε εμείς αυτοί που ζητούμε από εσάς μέσω αυτής της επιστολής, να δώσετε μια λύση στο θέμα της Καβάλας . Μία λύση που να είναι η ενδεδειγμένη, μία λύση ΑΜΕΣΗ, γιατί θεωρούμε πως με την άψογη, σωστή, αλλά πάνω από όλα τίμια στάση μας, χωρίς βανδαλισμούς , εντάσεις, καταστροφές, καταδείξαμε στο πανελλήνιο αλλά και σε εσάς τον ίδιο, τι σημαίνει αξιοπρέπεια.
    Αποδεχθήκαμε , ότι η πολιτεία αποφάσισε, και απλά αρχίσαμε από την αρχή. Επειδή γνωρίζουμε τι σημαίνει αναμονή, καθυστέρηση απόφασης και τι επιπτώσεις έχει αυτό στην αγαπημένη μας ομάδα, πιστεύουμε πως θα αντιληφθείτε το δίκαιο του αιτήματος μας, και θα δώσετε λύση , σήμερα και όχι αύριο, γιατί ίσως να είναι ήδη αργά. Δεν ζητούμε τίποτα παραπάνω παρά μόνο την αποκατάσταση της αδικίας.
     Στην απόφαση αποστολής αυτής της επιστολής, συναποφάσισαν και θα συνυπογράφουν , ο Δήμος Καβάλας και ο Δήμαρχος ΚοςΚωστής Σιμιτσής, η Αντιπεριφέρεια Καβάλας και ο Αντιπεριφερειάρχης Κος Αρχέλαος Γρανάς, οι τρείς βουλευτές Κος Καλαντζής, Κος Κλειτσιώτης, Κος Πασχαλίδης και ο υφυπουργός Εργασίας και βουλευτής του Νομού Καβάλας Κος Παναγιωτόπουλος Νίκος, άπαντες του κυβερνώντος κόμματος . Όλοι οι φορείς και οι βουλευτές παρεβρέθησαν στην σύσκεψη που οργάνωσε ο Ερασιτέχνης στο Επιμελητήριο Καβάλας την Τετάρτη 11 Ιουλίου 2012 . 
                                                 Σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων

                                     Μετά τιμής

 

Ο ΠΡΟΕΔΡΟΣ ΕΡΑΣΙΤΕΧΝΗ ΑΟΚ  κ.ΚΑΝΑΚΗΣ
Ο ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΣ ΕΡΓΑΣΙΑΣ κ.ΠΑΝΑΓΙΩΤΟΠΟΥΛΟΣ
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. ΚΑΛΑΝΤΖΗΣ
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. ΚΛΕΙΤΣΙΩΤΗΣ
Ο ΒΟΥΛΕΥΤΗΣ κ. ΠΑΣΧΑΛΙΔΗΣ
Ο ΑΝΤΙΠΕΡΙΦΕΡΙΑΡΧΗΣ ΚΑΒΑΛΑΣ κ. ΓΡΑΝΑΣ
Ο ΔΗΜΑΡΧΟΣ ΚΑΒΑΛΑΣ κ. ΣΙΜΙΤΣΗΣ