Δελτίο τύπου για την ΠΑΕ ΑΟΚ

Μετά και την προχθεσινή απεργία των ποδοσφαιριστών της ομάδας μας, ο Ερασιτέχνης ΑΟΚ, μέσω αυτής της επιστολής προς τα ΜΜΕ θέτει τον Πρόεδρο της ΠΑΕ ΚΑΒΑΛΑ και τους ανθρώπους που διαχειρίζονται την ΠΑΕ προ των ευθυνών τους. Τονίζει δε τα εξής:

     Δεν έχει τελειωμό το μαρτύριο για τον ΑΟΚ μας που ξεκίνησε την χρονιά με όνειρα, φιλοδοξίες και βαρύγδουπες δηλώσεις που τελικά αποδείχτηκαν τόσο σαθρές όσο και παραπλανητικές. Δυστυχώς ως Δ.Σ. του ερασιτέχνη είχαμε εκφράσει τους φόβους μας στον πρόεδρο της ΠΑΕ από το καλοκαίρι σε ότι αφορά το πλάνο και τις οικονομικές υποχρεώσεις που θα προκύψουν, όμως τότε η απάντηση ήταν πως θα βάλει τα διπλάσια χρήματα απ’ όσα διατυμπανίζει σήμερα ότι δαπάνησε! Παρά την άρρωστη κατάσταση που βιώνουμε, ως ερασιτέχνης ΑΟΚ σταθήκαμε στο πλάι του όταν ζήτησε την βοήθεια μας για την …αύξηση μετοχικού κεφαλαίου, με αποτέλεσμα η ομάδα να πάρει παράταση ζωής αλλά αδυνατούμε να συνεχίσουμε να μετέχουμε στο θέατρο του παραλόγου με χρήματα που αναμένονται από δήθεν «επενδυτές».
   Αναρωτιόμαστε λοιπόν πως είναι δυνατόν να προκύπτει τόσο σοβαρό οικονομικό πρόβλημα σε μια ομάδα στην οποία έλεγε πως θα δαπανήσει 500.000€, την στιγμή που αποδεδειγμένα θα έχει συνολικά έσοδα για φέτος περί τις 400.000€ (επιχορήγηση πρωταθλήματος-κυπέλλου, διαρκείας) χωρίς να υπολογίζουμε την αποζημίωση των 300.000€ από την ΕΠΟ!
   Αναρωτιόμαστε τελικά, θα είναι ή όχι οι μόνοι ζημιωμένοι από την όλη ιστορία οι Καβαλιώτες φίλαθλοι , η ομάδα μας με τα χρέη που θα έχουν συσσωρευτεί , οι υπάλληλοι και οι ποδοσφαιριστές, καθώς και οι συμπολίτες μας που ήδη έχουν λαμβάνειν σημαντικότατα ποσά;
   Aναρωτιόμαστε πως είναι δυνατόν να μην έχει δαπανήσει ούτε ένα ευρώ για τα στοιχειώδη έξοδα των ποδοσφαιριστών της Κ20 που έχουν φτάσει στο σημείο κάποιοι εξ αυτών να υποσιτίζονται με αποτέλεσμα να καλύπτουν αυτές τις ανάγκες απλοί φίλαθλοι, όταν η ΠΑΕ θα επιχορηγηθεί για την συγκεκριμένη ομάδα με 45.000€!
   Με άλλα λόγια όλοι αυτοί οι απλοί κι αγνοί φίλαθλοι που δίνουν τα χρήματα τους (10.000€ μαζεύτηκαν σε μια μέρα!) για να στηρίξουν την ομάδα μας θα είναι οι μοναδικοί ζημιωμένοι στο τέλος της χρονιάς, μαζί φυσικά και με την ΠΑΕ ΑΟΚ που όπως ξεκάθαρα μας δήλωσε ο Γ.Τσοκτουρίδης θα έχει χρέη 500.000-600.000 μόνο από την τρέχουσα χρήση ενώ ο ίδιος του με την επιχορήγηση που θα λάβει θα έχει πάρει πίσω όλα τα λεφτά του μέχρι το τελευταίο ευρώ!

    Καλούμε τον πρόεδρο της ΠΑΕ είτε να μας αποδείξει πως δεν ισχύουν τα ανωτέρω είτε να αναλάβει τις ευθύνες του και να πληρώσει τα λάθη του αυτός και όχι η ομάδα μας! Αλλιώς, το μόνο που έχει να πράξει θα είναι να παραιτηθεί από την θέση του μαζί με όλο το Δ.Σ. την στιγμή που δεν είναι διατεθειμένος να ξοδέψει ούτε ένα ευρώ. Σε κάθε περίπτωση που συνεχίζεται η εν λόγω κατάσταση, ως μέτοχοι θα προβούμε στις απαραίτητες και προβλεπόμενες από το καταστατικό της ΠΑΕ (άρθρο 33, παρ.10) νομικές ενέργειες ώστε να διασφαλίσουμε την βιωσιμότητα της ομάδος μας μέσω του οικονομικού ελέγχου της.
Τέλος, λόγω των ανωτέρω συνθηκών αποσύρουμε την εκπροσώπηση μας από το διοικητικό συμβούλιο της ΠΑΕ ΑΟΚ.